Boek een voordelige wintersportvakantie

Zit je nog na te genieten van een heerlijke zomervakantie? Witte stranden en blauwe zee, indrukwekkende bergpartijen en wonderschone natuur of culturele uitjes in grote steden: iedereen heeft zo zijn eigen manier van vakantie vieren. Maar nu de zomer langzaamaan aan ons voorbij gaat is het voor veel mensen tijd om na te denken over het volgende uitje: de wintersportvakantie! Een beetje verstandig persoon gaat daar nu al mee bezig, of nog beter: nog voor de zomervakantie. Neem maar eens een kijkje bij de voordelige Neckermann reizen. Want hoe vroeger geboekt, hoe voordeliger de reis. Hier een aantal tips voor de meest optimale en voordelige wintersportvakantie

Hoe meer, hoe beter

Heb je al bepaald met wie je op wintersport gaat? Zijn het vrienden, je familie of je gezin? Één ding is zeker: hoe groter de groep, hoe voordeliger het is. In de wintersportgebieden van Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk staan er namelijk duizenden grote chalets die ideaal zijn voor een grote groep. Over het algemeen blijkt het toch goedkoper om met z'n alleen een grote accommodatie te huren dan wanneer je met vier man een klein huisje huurt. Deze chalets worden steeds populairder en dat weten de verschillende reisorganisaties ook. Daarom wordt er regelmatig gestunt met de prijzen van deze accommodaties. Ideaal! Neem je kleine kinderen met je mee, dan is het misschien wel handig om kinderopvang voor ze te regelen. Zo kunnen papa en mama in alle rust skiën en snowboarden, terwijl er door professionele begeleiding op de kinders wordt gelet. Geïnteresseerd? Boek dan snel een plekje in één van de opvangplaatsen. Het is behoorlijk populair en al snel is er geen plek meer. Bovendien ben je ook hier weer goedkoper uit wanneer je op tijd boekt!

De reis an sich

Heb je een accommodatie en kinderopvang geregeld, dan moet je er natuurlijk nog komen. Ieder jaar weer staan de wegen naar de verschillende wintersportgebieden vol met files. Iedereen wil zo snel mogelijk op hun vakantiebestemming zijn, maar dat toute Nederland massaal op dezelfde dag vertrekt is natuurlijk niet handig. Om frustraties en hoge bezinekosten te voorkomen kan je de auto beter bij huis laten staan. Een andere optie is om met de hele groep vakantiegangers een grote bus te huren. Zo sta je alsnog wel in de file, maar is het een stuk gezelliger! Bovendien verdelen jullie de benzinekosten onder elkaar. Een andere optie is om met het vliegtuig op wintersportvakantie te gaan. De meeste luchthavens liggen redelijk dicht bij de wintersportbestemmingen. Nog slimmer is om met de trein te gaan. Geen gezeur met inchecken of twee uur van tevoren aanwezig zijn: de trein stopt op het perron, jij stapt erin en de vakantie is begonnen! Bovendien komen deze voertuigen nóg dichter in de buurt van jouw ski-accommodatie.

Besparen

Nog een aantal kleine tips om te besparen. Wil je per se op wintersport maar heb je niet zoveel geld? Dan kies je toch voor een korte ski-break? Je hoeft niet per se twee weken lang op de latten te staan, een lang weekend is ook prima! Ben je er dan, ga dan geen enorme bedragen uitgeven aan eten en drinken. Huur je met een grote groep een chalet? Dan is het toch juist hartstikke gezellig om elke avond iemand anders te laten koken? Of elke avond met z'n allen achter het fornuis, dat is natuurlijk ook een optie! Wil je toch graag een glühweintje drinken, dan haal je in de supermarkt een aantal flessen van die heerlijk geurende goedje. Warm hem zelf op in een pan en geniet er met z'n allen van!

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline