Antalya, betaalbare luxe in een cultureel jasje

Antalya is een grote stad aan de Middellandse Zee in Turkije. De stad is gelegen in de zogenaamde Turkse Riviera, een populaire toeristische bestemming voor hel wat vakantiegangers. Je hoeft dan ook niet lang te zoeken naar wat de Riviera in het algemeen en Antalya in het bijzonder zo aantrekkelijk maakt.

Antayla is een stad met een rijke cultuur en geschiedenis. De stad werd gesticht in de tweede eeuw voor Christus door een Griekse koning. Niet veel later werd het opgeslokt door het uitbreidende Romeinse Rijk, waar de stad zijn rol als strategische maritieme basis bleef vervullen. Antalya maakte later nog deel uit van het Byzantijnse Rijk en het Turkse Rijk. In Antalya kan je dus nog sporen vinden van een hele hoop verschillende beschavingen, wat zorgt voor een unieke mix van cultuur en architectuur die je nagenoeg nergens anders vindt. Aangevuld met betaalbare luxe, zoals bij het Granada
Luxury Resort
, is de Turkse Riviera elk jaar weer een geliefde bestemming voor zonvakanties.

Antalya heeft een heerlijk warm klimaat, dankzij haar unieke ligging ten zuiden van de Taurus bergen die de stad afschermen van koude noordelijke winden. De zomers zijn er heet en de winters mild. Voor mensen die op zoek zijn naar zon en strand zou Antalya dus weleens het paradijs kunnen zijn, want ook de stranden van Antalya zijn om van te snoepen. Er zijn tientallen resorts aangelegd langs de parelwitte stranden. Een die met kop en schouders boven de rest uitsteekt, is het Limak Atlantis resort. Alle voorzieningen die je als toerist kan bedenken, zijn gewoonweg aanwezig. Zo stel jezelf van dag tot dag je ideale vakantie samen.

Wil je genieten van een heerlijke vakantie aan een prachtig strand, op een achtergrond van inspirerende cultuur en geschiedenis, dan ben je in Antalya aan het juiste adres.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline