Je stage volgen in het buitenland!

Waarom studeren in het buitenland?

Veel studenten willen maar al te graag naar het buitenland voor het voltooien van hun studie, een master in het buitenland is al jaren erg populair. Natuurlijk willen de meesten werkervaring op doen maar daarnaast is het ook vooral een erg leuke levenservaring. Als je het goed aanpakt kun je zelfs tijdens deze periode een andere taal leren. Dit alles draagt dus echt bij een zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling met als bijkomstigheid dat je stageperiode echt als vakantie kan aanvoelen.

Goed voor je carrière

Wanneer je na je studie graag in het buitenland zou willen werken is een buitenlandse stage erg aan te raden. Niet alleen leer je op deze manier al de taal en de cultuur maar anderzijds doe je natuurlijk ook al contacten op tijdens je stage. Dit zowel bij je stagebedrijf als misschien met andere internationale studenten welke ook weer allemaal hun eigen contacten hebben. Een internationale stage doet het daarnaast ook erg goed op je CV. Voor potentiële werkgevers kan dat namelijk betekenen dat je erg sociaal, open en avontuurlijk bent.

De nadelen

Uiteraard is het lopen van een stage in het buitenland niet altijd rozengeur en maneschijn, er zijn natuurlijk ook redenen waarom sommigen hier van af zien. Zo is er bijvoorbeeld een hoop te regelen wanneer je naar het buitenland gaat en is dit vaak een stuk duurder dan studeren in eigen land. Je moet op zoek naar een geschikte stageplaats, eventueel een visum of injecties en goede huisvesting. De studievertraging die eventueel kan worden opgelopen wanneer niet alles goed is geregeld is voor velen om toch gewoon dicht bij huis een stage te zoeken.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline