10 Tips voor Zuid-Amerika

Reizen door Zuid-Amerika, dat is als een droom die uitkomt. Om het maximale uit je reis te kunnen halen, hebben we nog een aantal tips voor je verzameld.

Voorafgaand aan de reis

1 Reisverzekering
Op reis heb je al snel veel kostbaarheden bij je. Een smartphone, een camera, een e-reader en een zijn samen bijvoorbeeld al aardig wat waard. Sluit daarom een reisverzekering met bagagedekking af. Mochten er onverhoopt spullen gestolen worden, dan krijg jij in ieder geval (een deel van) je geld terug.

2 Chilipeper of sambal
In Zuid-Amerika houdt men in de meeste landen niet van pittig eten. Hou jij wel erg van sambal of chilipepers? Dan is het verstandig om zelf een potje mee te nemen. In de supermarkten zijn ze namelijk zeldzaam.

3 Studentenpas inpakken
Ben je student? Dan is het handig om je studentenpas mee te nemen. Bij het boeken van een busticket of wanneer je uit eten gaat kan je op vertoon van je kaart vaak op een kleine korting rekenen. Als backpacker is natuurlijk elke geldbesparing maar al te welkom!

4 Dekentje mee
Ook al verwacht je in de meeste landen in Zuid-Amerika aangename temperaturen, je zult maar wat blij zijn met een dekentje of kleedje. In de bus staat de airco namelijk zo hard aan, dat het vaak ijskoud is tijdens de rit. Lokale bevolking zie je soms zelfs met een heel dekbed de bus in stappen.

5 Externe oplader
Als je in een hostel slaapt heb je doorgaans geen kamer voor jou alleen. Je deelt je kamer met meerdere mensen en meestal zijn er niet genoeg stopcontacten in de kamer voor iedereen. Het is daarom handig om een externe oplader mee te nemen. Als je dan graag je telefoon wilt opladen terwijl alle stopcontacten bezet zijn, dan is dit alsnog mogelijk.

Tijdens de reis

1 Vraag alles aan locals
Natuurlijk heb je een reisgids bij je en is deze af en toe reuze handig.

2 Menu del dia
Bijna alle restaurants bieden een zogenaamd ‘menu del dia’ aan. Bij dit menu van de dag kan je kiezen krijg je een vooraf vaststaand voorgerecht, hoofdgerecht en soms ook nagerecht. Voor dit dagmenu betaal je een speciaal laag prijsje.

3 Spaanse lessen nemen
Wil je een beetje meekomen in Zuid-Amerika dan is het handig als je een woordje Spaans spreekt. Je kan natuurlijk van te voren al een lesje volgen, maar beter is het om dit in Zuid-Amerika zelf te doen. In landen als Bolivia, Peru en Ecuador krijg je al een uur privé les vanaf €5,-. In Nederland is dit wel anders.

4 Pas op voor oplichters
Zakkenrollers kennen allerlei trucjes om jou je geld of spullen afhandig te maken. Laat iemand bijvoorbeeld per ongeluk iets over je heen vallen en biedt diegene daarna aan om het schoon te maken? Grote kans dat je ondertussen gerold wordt.

5 Geniet!
Hoe lang je ook weg gaat, de reis is altijd voorbij voordat je het weet. Geniet daarom met volle teugen tijdens je reis!

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline