Wandelvakanties in Drenthe

Drenthe is een van de meest populaire gebieden in Nederland om even tot rust te komen en te genieten van de omgeving. Drenthe is een natuurvakantie bij uitstek. Er zijn vele wandelmogelijkheden om lekker uit te waaien en toch nog wat zien van wat Drenthe te bieden heeft. U kunt bijvoorbeeld de route ‘Bargerveen’ bewandelen. Deze route duurt 3 dagen. Tijdens deze 3 dagen zult u verschillende landschappen tegenkomen zoals heide en moeras. Deze route is ook populair voor vogelspotters. Er komen maar liefst meer dan 200 vogels in het gebied voor. Ook andere dieren kunt u tegenkomen zoals bunzingen, gladde slangen en wezels. Deze route is online te boeken inclusief hotel van maart tot en met oktober. Kijk daarvoor bij: Actieve Wandelvakantie Drenthe. Hier zijn ook andere arrangementen voor zowel wandel- als fietsvakanties te boeken uitlopend van 3 tot en met 7 dagen om Drenthe te ontdekken. Er is ook een brochure aan te vragen om de mogelijkheden is even rustig door te nemen.


Ook fietsen is een mogelijkheid

Naast wandelen behoort natuurlijk fietsen ook tot de mogelijkheid. Ook hier zijn er vele routes om voor te kiezen. Zo kunt u de 4-daagse route ‘Giethoorn en drie nationale parken’ fietsend doorbrengen. U zult hierbij de eerste dag vanuit Giethoor vertrekken. Er staat dan een fietstocht van 45 km naar zorgvlied op het programma. Deze dag staat in het teken van musea zoals het kermis- en zeemuseum. Ook komt u bij Mei Chun. Dit zijn bamboetuinen die u even in de waan laten alsof u in het verre oosten bent. De tweede dag fietst door het nationale park Dwingelderveld en het park Drents-Friese Wold. Aan het einde van de dag zult u in het volgende hotel aankomen om weer even te relaxen. Voordat u weer terug fietst naar Giethoorn kunt u het drukkerijmuseum bezoeken.


Hotels in Drenthe

Nadat u een dagje erop uit bent geweest kunt u even bijkomen in het hotel. Neem een warme douche of relax even in bad. Voor fietsvakanties komt het vaker voor dat u meerdere hotels afgaat. Voor wandelvakanties blijft u in de meeste gevallen in het zelfde hotel. In Drenthe zijn er mogelijkheden om in zowel authentieke als in meer design hotels te verblijven. Als u in authentieke hotels verblijft kunt u ook het echte Drenthe beleven. Verblijf bijvoorbeeld in het Huis ten Wolde dat in een bosrijke omgeving ligt bij de Friese meren, nationaal park en Drentse hei. Dineren en vergaderen is ook mogelijk in het hotel.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline