Cityhoppen in eigen land

Groningen

Laten we maar meteen in het Noorden van het land beginnen met de stad Groningen. Groningen is een gezellige studentenstad waar je heerlijk kunt eten, borrelen en winkelen. De stad is één groot podium voor kunst, cultuur en evenementen. Zowel in de zomer als in de winter worden er tal van activiteiten georganiseerd in de stad. Voor kunst ben je in Groningen ook aan het juiste adres, met ruim 400 beelden en kunstobjecten kom je overal kunst tegen in de stad. Daarnaast zijn er ook een aantal leuke musea. Ook om een dagje te shoppen kun je in Groningen terecht, er zijn tal van grote winkels, kleine boetiekjes en leuke DIY zaakjes. Parkeren in Groningen is geen probleem, maar met de trein is deze stad ook goed bereikbaar.Zwolle

Vanuit Groningen kun je naar Zwolle gaan. Een verborgen pareltje van Nederland. Je kunt hier prima winkelen, heerlijk lunchen en lekker rondlopen. Kom je met de trein? Het centrum is op slechts 10 minuutjes lopen van het station, maar wanneer je met de auto komt is er ook voldoende parkeergelegenheid. Zwolle heeft pittoreske grachtjes, talloze monumenten en bewaarde stukjes geschiedenis. Je kunt heerlijk lunchen bij Vito’s, voor een ijsje moet je bij Salute zijn en de lekkerste koffie drink je bij het Vliegerhuijs.Breda

Helemaal aan de andere kant van ons land ligt de oergezellige stad Breda. De gezellige markt staat tijdens de zomer helemaal vol terrassen waar je lekker een drankje in de zon kunt drinken of iets kunt eten. Voor de kleinere tentjes moet je in de Sint Janstraat en de Sint Annastraat zijn. Bij Theekamer PIEN kun je heerlijk vegetarisch lunchen en genieten van heerlijke kop thee met een stuk zelfgebakken vegan taart, maar bij Yirga ben je ook aan het juiste adres voor een heerlijke koffie met een stuk verse taart. Verder heeft Breda een mooi park en telt de stad veel historische gebouwen.


Wil jij meer lezen over leuke uitstapjes in zowel eigen land als in het buitenland? Houd dan het online magazine Lifestyle Online in de gaten.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline