De Parel aan de Turkse Riviera

Antalya is een prachtige stad aan de Middellandse Zee en één van de belangrijkste badplaatsen van Turkije. De stad ligt niet direct aan de kust maar toch wordt de stad als badplaats omschreven. Het centrum van Antalya is gelegen op enkele kilometers van de kust. Maar Antalya is de laatste jaren ontzettend uit zijn voegen gegroeid.

Zo is de wijk Lara een district binnen de stad Antalya dat wel direct aan de kust is gelegen. Lara wordt gezien als badplaats maar het is simpelweg een wijk binnen Antalya. Lara kenmerkt zich voornamelijk door de vele grootschalige resorts die vrijwel allemaal een andere thema uitstralen. Lara wordt hierdoor ook wel heel vaak aangeduid als het Las Vegas van Turkije. Dit komt omdat er in Lara heel veel accommodaties te vinden zijn die een thema uitstralen en dat wordt direct gelinkt aan de stad die nooit slaapt in Amerika.

Bruisende stad met twee verschillende stranden

Antalya is niet alleen een belangrijke toeristische vakantiebestemming voor internationale toeristen, ook binnenlandse toeristen trekken in de warme zomermaanden massaal naar de bruisende stad om te genieten van de geweldige sfeer, het nachtleven en de prachtige stranden. Antalya ligt aan de baai van Antalya en hier heeft de badplaats haar naam ook aan te danken. De badplaats kent in principe twee stranden namelijk het Konyaalti Beach (strand met kiezelstenen) en Lara Beach (zandstrand). Het tweede strand is het strand waar de 'badplaats' Lara is gelegen. De meeste accommodaties die direct aan het zandstrand van Lara Beach zijn gelegen hebben veelal een privéstrand. Het is heerlijk vertoeven op één van de twee stranden die kilometerslang zijn.

Winkelen tot laat in de avond

Het historische centrum van Antalya is prachtig met de verschillende moskeeën en pleinen. Het historierijke centrum kent een lange, niet autovrije, winkelstraat met winkels van verschillende bekende winkelketens, maar ook lokale handelaren. De winkels in het centrum van Antalya zijn tot laat in de avond open. De meeste toeristen gaan pas in de avonduren shoppen omdat de temperatuur dan gedaald is tot een aangename winkeltemperatuur. Antalya heeft ook natuurlijk een bazaar, genaamd Antalya Bazaar. Er is in deze bazaar van alles te koop, maar vooral sieraadliefhebbers kunnen in de Antalya Bazaar hun slag slaan.

Golftoerisme

Antalya is de laatste jaren ook enorm populair bij golfliefhebbers. Vooral de badplaats Belek, op circa 35 kilometer afstand van Antalya gelegen, beschikt over golfbanen van topkwaliteit en in een uitermate bijzondere omgeving met pijnbomen en eucalyptusbomen. In de omgeving van Belek zijn 14 golfbanen gelegen waar toeristen 12 maanden lang terecht kunnen om een balletje te slaan. Veel golftoerisme blijft tijdens een golfvakantie in Belek zelf of kiezen ervoor om te verblijven in de bruisende badplaats Antalya. Er zijn prachtige moderne accommodaties te boeken rondom de golfbanen van Belek en dat is nog meer eens reden om een golfvakantie te boeken naar de provincie Antalya.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline