Reizen met de trein van Amsterdam naar Brussel

Reizen met de trein tussen Amsterdam en Brussel is zeker de beste optie in termen van tijd en gemak. De trein brengt u naar het hart van het stadscentrum van Brussel. Er zijn momenteel 2 keuzemogelijkheden:

Thalys

De hoge snelheidstrein de Thalys rijdt van Amsterdam Centraal Station naar Parijs Gare du Nord via Brussel Zuid / Midi station. De Thalys stopt ook op de luchthaven Amsterdam Schiphol, Rotterdam Centraal en Antwerpen. Amsterdam-Brussel rijdt 12x dagelijks en de reis duurt slechts 1 uur 49 minuten.

Intercity Brussel

De Intercity Brussel rijdt elk uur (16x per dag) tussen Amsterdam Centraal en Brussel-Zuid / Midi. De trein maakt stops op Schiphol, Den Haag HS, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen-Centraal, Antwerpen Berchem, Mechelen, Brussels Airport, Brussel-Noord en Brussel-Centraal. De Amsterdam-Brussel treinreis duurt iets meer dan 3 uur en 20 minuten. Meer informatie op http://www.metdetreinnaarparijs.eu/landen/belgie/brussel/

Thalys: Er zijn 2 verschillende klassen tijdens het reizen met de Thalys, Comfort 1 (1e klasse) en Comfort 2 (2e klas). Comfort 1 is inclusief drankjes en hapjes geserveerd aan uw zitplaats, kranten / tijdschriften en gratis WiFi internet. Comfort 2 passagiers kunnen eten en drinken kopen aan de bar aan boord. Alle stoelen aan boord hebben individuele elektrische stopcontacten.

De goedkoopste enkele reis (bekend als "No-Flex") begint bij € 29 voor Comfort 2 en € 45 voor Comfort 1 - al moet je goed van tevoren te boeken. Reserveren is verplicht. De prijzen kunnen aanzienlijk verhogen bij een dichter vertrek van de reisdatum. Met een speciale aanbieding kan het beetje goedkoper.

Intercity Brussel: Vaste prijzen (2015) zijn van kracht voor reizen met de intercity treinen. Een ticket Amsterdam-Brussel enkele reis kost € 42 (2e klas) of € 68,80 (1e klasse). Andere goedkopere tarieven zijn de dagretour geldig op werkdagen: € 53,80 (2e klas) of € 87,80 (1e klasse); Benelux weekend retour: € 50,40 (2e klas) en € 68,80 (1e klasse) die geldig is voor vr-zo naar Brussel en za-zo voor de terugreis.

Internationale tickets zijn geldig op de snellere Intercity treinen tussen Amsterdam en Rotterdam, waar normaal gesproken een toeslag wordt vereist voor binnenlandse reizen. Het is mogelijk om deze trein van Amsterdam naar Rotterdam te nemen om verbinding te maken met de Intercity Brussel, maar let op de verbinding tijd aangezien die momenteel slechts 2 minuten is (weliswaar op hetzelfde platform).

Houders van de Nederlandse Spoorwegen NS kortingskaarten ontvangen een lichte tariefverlaging van het gedeelte dat in Nederland wordt gereisd. Reizigers onder de 26 jaar krijgen 35% korting op de internationale tickets voor reizen tussen Nederland en België met behulp van standaard treinen.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline