Afwisselende rondreis in Schotland

Schotland heeft ruige bergen, eenzame dalen, groene heuvels, heide- en bosgebieden en verborgen stranden. Het landschap in Schotland is heel afwisselend, wat het extra interessant maakt voor het maken van een rondreis.

Je kunt in Schotland uiteraard verblijven in een hotel, maar het leukste accommodatietype voor een rondreis in Schotland is een bed and breakfast. Je logeert dan op de meest onverwachte, en bijzondere, plekjes en maakt kennis met de Schotten zelf. Als je van een zonvakantie houdt moet je niet voor Schotland kiezen, maar als je houdt van prachtige natuur en veel rust des te meer! Wat het weer betreft moet je tijdens je rondreis in Schotland op diverse weertypen voorbereid zijn. Het weer slaat vaak tot wel vier keer per dag om. Toch is in de zomerperiode de temperatuur over het algemeen heel aangenaam.

In de B&B’s in Schotland wordt er ’s ochtends een stevig ontbijt voor je bereid. Dit bestaat meestal uit eieren op diverse wijze naar wens klaargemaakt, toast, crispy bacon, gebakken worstjes, licht gerookte haring, pannenkoeken en fruitsap. Het Schotse ontbijt is een uitstekende basis voor een actieve dag in Schotland. Een leuke activiteit in Schotland is per mountainbike crossen door het ruige, verlaten landschap. Ook wandelen langs stromende riviertjes in de weidse valleien is een aanrader. Vaak kun je onderweg allerlei wild spotten, zoals marters en herten.

Schotland is ook het land van oude kastelen. Op rondreis door Schotland kom je er zeker enkele tegen. Sommigen hebben mooi aangelegde tuinen met rododendrons, romantisch ogende prieeltjes en prachtige vergezichten. Neem op rondreis in Schotland de tijd om een van deze tuinen te bezoeken. Het is een lust voor het oog en dus zeer de moeite waard.

De trots van Schotland is de whisky. En ook al ben je geen uitgesproken whisky drinker, is een bezoek aan een whisky destilleerderij toch een must tijdens je rondreis in Schotland. Je vindt er vele in Schotland, waaronder een aantal zeer bekende namen. Er zijn zelfs uitgestippelde whisky rondreizen in Schotland, geheel in het teken van deze bij de Schotten geliefde drank.

Meer informatie:
- Schotland vakantieinfo
- Rondreizen in Schotland

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline