Sri Lanka

Sri Lanka

Voor een klein land als Sri Lanka heeft het bijzonder veel bezienswaardigheden. Sri Lanka biedt eeuwenoude oude tempels, schitterende stranden, indrukwekkende theeplantages, de beste surflocaties ter wereld en prachtige nationale parken. En door de grote van het land is dit altijd binnen een paar uur te bereiken. Dit maakt Sri Lanka een perfect vakantieland omdat je in relatief korte tijd veel kan zien. Bekijk alle Sri Lanka highlights.

Olifanten spotten

Doordat Sri Lanka zo lang is overgeslagen door de reiswereld is het toerisme nog redelijk onontwikkeld. De locals zijn super vriendelijke mensen die geïnteresseerd zijn in alles wat van buitenaf komt en de bezienswaardigheden worden nog niet overspoeld door massatoerisme.

Sri Lanka heeft een groot aantal nationale parken die vooral bekend staan vanwege de vele olifanten. Voor wie olifanten wil spotten is Sri Lanka ‘the place to be’. Uda Walawe, Bundala en Yala National Park staan bekend om de vele olifanten. Mocht je niet zo van de olifanten zijn kan je altijd nog walvissen spotten bij het strand van Mirissa.

Eeuwenoude tempels

Als je genoeg olifanten hebt gespot reis dan af naar één van de meest spectaculair gelegen ruïnes in Azië. Sigiriya Rock is de highlight van het land. Op deze 200 meter hoge rots vind een honderden jaren oude ruïnes met een spectaculair uitzicht over het omliggende landschap. Op zoek naar meer cultuur? Dan kan je altijd nog naar Anuradhapura, de oude hoofdstad van het land of Kandy, de culturele stad van het land.

Ceylon

Na de eeuwenoude tempels kan je richting Adam’s Peak of World’s End op de Horton Plains om de adembenemende natuur van Sri Lanka van dichtbij te bekijken. Daarnaast mag een bezoek aan één van de theeplantages niet ontbreken. Sri Lanka stond vroeger bekend als Ceylon en is wereld beroemd vanwege de heerlijke thee! Een treinreis door deze regio’s is een absoute aanrader!

Zon, zee en strand

En mocht je even bij willen komen van al dit moois kan je altijd naar één van de tropische stranden van Sri Lanka. Het land wordt omringd door zee en strand dus er is altijd een strand in de buurt waar je even kan relaxen. En wie liever bezig is kan altijd een surfboard huren en de golven trotseren!

Visum Sri Lanka

Door een gemiddelde temperatuur van zo’n 27°C is Sri Lanka het hele jaar door aangenaam. Vergis je echter niet in het regenseizoen hier. Het kan namelijk flink stormen op dit kleine eilandje. De moessonperiode loopt van mei tot augustus. Wil je dit prachtige eiland binnenkort gaan bezoeken? Hou er dan rekening mee dat je een visum voor Sri Lanka nodig hebt. Je kunt deze op verschillende manieren aanvragen. Hier in nederland of gewoon aan de grens.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline