Op vakantie met kinderen...waar let je op?

De reis

Hoe ga je naar je vakantiebestemming? Als je naar een verre vakantiebestemming gaat is een vliegtuig meestal het snelste en voordeligste. Hierbij moet je bedenken dat kinderen vaak meer last van luchtziekte en oorpijn hebben dan ouderen. Geef je kind tijdens het opstijgen en landen een snoepje zodat hij vaker moet slikken en de oorpijn minder wordt. Ook kun je bij de apotheek pilletjes tegen luchtziekte krijgen die je voor de zekerheid kan meenemen. Neem je een nachtvlucht? Houd je kind dan zo lang mogelijk wakker, zodat er tijdens de vlucht geslapen kan worden. Anders is het verstandig om iets van speeltjes mee te nemen zodat ze iets te doen hebben. Als je met de auto gaat moet je net zoals met het vliegtuig denken aan eventuele autoziekte. Hier zijn pilletjes voor te krijgen. In de auto zelf zijn genoeg spelletjes te bedenken om je kind bezig te houden.

De overnachting

Als het gaat om hele jonge kinderen is het huren van een huisje vaak beter dan een tent. Niet alleen vanwege de warmte, maar het is een stuk comfortabeler en het geeft je kind meer het idee van een gewone huiskamer setting, zodat deze niet een grote schok krijgt van een andere levensstijl voor een tijdje. Een andere optie is natuurlijk een hotelkamer. Echter is een camping soms leuker, omdat hier vaak een animatieteam aanwezig is die een programma hebben om kinderen bezig te houden. Ze doen toneelstukjes, maken knutselwerkjes of houden avondactiviteiten zoals een kinderdisco of speurtochten. Ga je naar een warm gebied? Dan is het controleren voor een zwembad ook geen overbodige luxe. Op die manier kunnen jij en je kind eventjes afkoelen.

Veiligheid

Uiteraard ligt het qua veiligheid er ook een beetje aan hoe oud je kinderen zijn. Als het gaat om een baby of peuter, let je op andere dingen dan als het om een tiener gaat. Bij jongeren kinderen kun je bijvoorbeeld kijken naar of je een camping hebt die omheind is met sloten of meren. Dit kan voor onveilige situaties zorgen. Of als je op een camping met veel jongeren zit, moet je er rekening mee houden dat er tot laat geluidsoverlast kan zijn, waardoor de kleine lastig in slaap kan komen.

Ontspannen

Ondanks dat je ook in de vakantie veel energie in je kind moet stoppen, betekent dit niet dat je moet vergeten om te ontspannen. Ook voor jou als ouder is het vakantie waarbij je soms dus even je momentje moet pakken om te genieten en tot rust te komen.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline