Bezienswaardigheden in Drenthe

Veel Nederlanders kiezen ervoor om in eigen land op vakantie te gaan. Vooral korte vakanties van één week of korter worden vaak in eigen land doorgebracht. Nederland kent veel mooie plekken waar je prima kunt vertoeven. In dit artikel leest u wat meer over de provincie Drenthe en de mooiste bezienswaardigheden. Drenthe is één van de twaalf provincies in Nederland. De hoofdstad van Drenthe is Assen. In de hoofdstad wonen ruim 67.000 mensen. In de gehele provincie wonen er 488.00 mensen. Drenthe is historisch gezien vooral bekend van de prehistorische hunebedden. Toch zijn er veel meer mooie dingen te zien in Drenthe behalve de hunebedden.

Gevangenismuseum Veenhuizen

Het gevangenismuseum in Veenhuizen is een mooi gebouw met een rijke geschiedenis. Deze geschiedenis is hier vertoond van vroeger tot aan nu. Het leuke aan dit museum is dat er veel interactieve dingen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld mee met de boevenbus. Deze rijdt door het dorp en eindigt in een leegstaande gevangenis. Het museum heeft veel historische instrumenten zoals een dwangbuis en een pijnbank. Voor de rest kun je de cellen zien uit diverse tijdperken. Erg leuk om te zien!

Drouwenerzand attractiepark

Drouwenerzand is een attractiepark in het drop Drouwen, wat onderdeel is van de gemeente Borger-Odoorn. Het unieke aan dit attractiepark is dat het werkt met een all-in prijs. Je hoeft dus niet apart te betalen voor eten en drinken. De entree van dit park is slechts €13,70. Het park is vooral geschikt voor gezinnen met jonge kinderen tot maximaal 14 jaar.

TT circuit Assen

Het circuit in Assen is geopend in 1955. Het circuit is in de loop der jaren wel een aantal keer aangepast. Het bestond in 1955 uit een lengte van ruim 7700 meter. Het circuit is in 2005 grondig gerenoveerd. Tegenwoordig is her circuit nog ‘maar’ 4500 meter. Door de torenhoge kosten die de renovatie met zich mee hebben gebracht wordt het circuit niet alleen gebruikt voor motorraces. Er zijn ook veel andere festiviteiten en activiteiten op het terrein. Zoals bijvoorbeeld het Truckstar Festival en het WK Motorcross. Ook zonder evenement is het leuk om een bezoekje te brengen aan het circuit.

Overnachten in Drenthe

Er zijn in Drenthe veel hotels om te overnachten. In het plaatsje Diever heb je een heel leuk hotel. Dit hotel heet Landhotel Diever. Dit hotel ligt aan de rand van nationaal park Drents Friese Wold. Klik hier voor meer informatie over dit hotel.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline