Luxe vakantiehuis in de Dordogne

Een luxe vakantiehuis in de Dordogne Frankrijk

Je bent op zoek naar een mooie omgeving om op vakantie te gaan, dan ben je in de Dordogne aan het goede adres. Deze prachtige streek in het zuidwesten van Frankrijk is bekend door de vele kastelen, grotten en valleien. Als je nog specifieker op zoek gaat dan kom je uit bij de Périgord Noir een kleine regio die zijn naam te danken heeft aan de donkere eikenbossen. Dit gebied is een prachtige plek om vakantie te vieren en even helemaal tot rust te komen. Je kunt hier romantisch samen naartoe gaan maar met het gezin is het ook een geweldige bestemming.

De keuze voor een mooie verblijfplek

Wanneer je op vakantie gaat dan moet een verblijfplek vaak aan verschillende eisen voldoen. Doordat je graag wilt genieten van de omgeving moet het vakantiehuis centraal liggen en goed te bereiken zijn. Je wilt geen uren rijden voor een supermarkt of een restaurantje. In de Dordogne zijn er voldoende luxe vakantiehuizen die aan deze eisen voldoen. Daarnaast wil je in de vakantie natuurlijk genieten van een beetje luxe. Een zwembad bij het huis of een mooi uitzicht, het zijn allemaal eisen die natuurlijk aanwezig kunnen zijn.

De mooiste plekken van de Dordogne

Zoals hierboven beschreven staat de Dordogne bekend om de grotten, één van de bijzonderste grotten in Europa vind je in de Dordogne namelijk de Lascaux IV. Deze grotten zijn namelijk een replica van de oorspronkelijke grotten. Door de hedendaagse technologie zijn de grotten zo mooi nagebootst dat je geen verschil meer kunt zien met de originele grotten. Het stadje Sarlat kun je ook niet overslaan, door de armoede rond 1900 is hier geen industrialisatie geweest en dus lijkt het net of je weer in 1900 bent. Vooral de markt in Sarlat is erg leuk om te bezoeken, de markt vindt iedere week op woensdag en zaterdag plaats.

Kijk voor de mooiste vakantiehuizen in de Dordogne op Franse-villa.com

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline