Tips voor rondreizen in Vietnam

Vietnam is een vriendelijk land waar het in het algemeen veilig is om te reizen. Het Zuid-Aziatisch land staat vol culturele en natuurlijke wonderen die gewoonweg niet gemist mogen worden. Hanoi, de Mekong Delta en de overheerlijke gerechten onder anderen, maken Vietnam erg aantrekkelijk voor een rondreis en trekken jaarlijks duizenden reizigers die graag iet buitengewoons willen ervaren. Er moet wel rekening gehouden worden met de lokale tradities en gewoontes. De Vietnamezen zijn erg dankbaar als de lokale gewoontes gerespecteerd worden en zijn ook vergevingsgezind als er iets verkeerd gedaan wordt. Voor beide gevallen heeft rondreisvergelijk.nl een lijst van tips samengesteld voor rondreizen in Vietnam.

  • Draag geen korte broek of oud T-shirt tijdens een bezoek aan de Pagode anders wordt u niet toegelaten. Zorg ervoor dat u zich conservatief kleedt in soortgelijke gevallen. Er wordt vrouwen geadviseerd om een dress code buiten de steden te volgen. In dorpen wordt het niet geapprecieerd om vrouwen met hele korte shorts te zien.
  • Neem altijd drinkwater met u mee. Het beste is om water in flessen te kopen. Kraanwater kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid vooral als er net een overstroming is geweest.
  • Zorg voor de nodige medische verzekeringen (inclusief de voorziening voor noodevacuatie) voorafgaand aan uw vertrek, want er is geen gratis medische behandeling beschikbaar in Vietnam.
  • Wees alert met geld wisselen; de 500.000 en 50.000 biljetten evenals de 100.000 en 10.000 biljetten lijken erg veel op elkaar. Terwijl de meeste Vietnamezen eerlijk zijn, bestaat de kans dat sommigen u zullen belazeren door een biljet te geven dat een nul minder heeft. Neem daarom de tijd om de nullen te tellen.
  • Vraag altijd eerst toestemming om foto’s te maken aan de lokale mensen. Dit geldt vooral in gebieden buiten de stad. Het wordt ontraden om foto’s te nemen van militaire gebieden.
  • Lente is de meest gepaste tijd om in Saigon, Mekong Delta, Hoi an, Hanoi en Halong Bay te bezoeken.
  • Als u uitgenodigd bent bij een Vietnamees, dan moet u volgens traditie uw schoenen bij de ingang uit doen.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline