Wat is een waterspeeltuin?

Nog nooit gehoord van zo'n speeltuin? Je kent vast wel de normale speeltuinen met schommels, glijbanen een wip wap en een zandbak. Er zijn echter ook hele bijzondere speeltuinen, waterspeeltuinen genaamd. Vooral in de zomer zijn deze zeer populair en kunnen kinderen hier ontzettend veel plezier beleven. Er zijn er trouwens ook die overdekt zijn, dus dan hoef je niet eens te wachten op de zomer. Bovendien is er niet alleen veel plezier te beleven voor jongens en meisjes, maar ook volwassenen kunnen in een waterspeeltuin heerlijk ontspannen en bewegen.

Waterspeeltuinen in de buitenlucht

De meeste speeltuinen met water zijn buiten te vinden. Soms lijkt zo'n speeltuin wel wat op een zwembad, maar het is niet helemaal hetzelfde. In een waterspeeltuin vind je veel meer attributen om mee te spelen. Je kunt hierbij denken aan meerdere grote glijbanen, duikplanken, zand en fonteinen. Bij sommige waterspeeltuinen is het niet noodzakelijk om een diploma te hebben. Het water is soms namelijk heel ondiep. Door speciale systemen loopt het water direct weg. Het water is hier dus echt alleen om mee en in te spelen en absoluut niet om in te zwemmen. In Hellevoetsluis is ook een hele bijzondere waterspeeltuin. Hij bevindt zich in natuurlijk water en biedt enorm veel speelplezier. Er is bijvoorbeeld ook een strandje en er zijn diverse attributen om mee te spelen.

Waterspeeltuinen binnen

Nederland kent ook een aantal overdekte waterspeeltuinen. De bekendsten zijn waarschijnlijk wel "Het Tikibad" en "Aqua Mexicana". Het Tikibad in Duinrell was zelfs een van de eerste waterspeeltuinen van Nederland. Je kunt je hier urenlang vermaken met de meest bijzondere en spannende glijbanen. Ook is het fantastisch om te ontspannen in de diverse bubbelbaden. De speeltuinen met water die zich binnen bevinden zijn zo populair dat het er heel vaak erg druk is. Wil je graag gebruik maken van alle glijbanen, probeer dan op een wat rustiger moment naar de waterspeeltuin te gaan.

Waterspeeltuin is leuk voor de hele familie

Bij de meeste waterspeeltuinen is zeker niet alleen aan de kinderen gedacht. Ook opa en oma kunnen prima mee tijdens dit dagje uit. Soms is er een strandje waar je heerlijk kunt genieten terwijl je op je klapstoel zit. Is de waterspeeltuin binnen, dan is er vrijwel altijd wel een terras waar je lekker kunt zitten. En natuurlijk af en toe iets lekkers kunt eten en drinken. Maak het leuk voor de kinderen en trek ook je korte broek of je badkleding aan. Samen met papa en mama spetteren in de waterspeeltuin is uiteraard het allerleukste dat er bestaat. We hopen op veel zomerse dagen met een warm zonnetje, zodat het heerlijk is om af te koelekn in een van de waterspeeltuinen.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline