Winterzon

Nu de wintertijd in is gegaan, de dagen korter worden en de temperatuur steeds meer richting het vriespunt daalt, beginnen steeds meer Nederlanders te verlangen naar de zon. Dat verlangen wordt vooralsnog beantwoord met regen, wind en kou. In het noorden van het land is de eerste sneeuw zelfs al gevallen. Winterjassen, mutsen en handschoenen beginnen het straatbeeld te beheersen, ’s avonds worden stampotten opgediend en de schaatsen worden alweer uit het vet gehaald. Nederland wordt winterklaar gemaakt.
Er zijn echter plekken op de wereld waar ze dergelijke taferelen niet kennen. Daar schijnt vrijwel het gehele jaar de zon, blijft de temperatuur ook in de wintermaanden aangenaam en zijn stranddagen regel in plaats van uitzondering. Zoals veel trekvogels in de wintermaanden zuidwaarts trekken om te overwinteren, kunnen mensen dat tegenwoordig ook. Hiervoor geldt een zeer simpele vuistregel: hoe dichter bij de evenaar, des te aangenamer de temperatuur wordt.
Overweeg daarom eens om enkele weken in de wintermaanden door te brengen onder de Egyptische zon door een vakantie in Egypte te boeken. In het land van de Farao’s, piramides en de Sfinx zal uw batterij helemaal opgeladen worden. Of kies voor een prachtige vakantie op de Canarische Eilanden voor de westkust van Marokko. Weelderige stranden, wuivende palmbomen en een azuurblauwe oceaan liggen hier op u te wachten. Dergelijke oorden liggen vandaag de dag, door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, dichterbij dan u denkt.
De zon is een krachtige energiebron, waar ook mensen energie uit kunnen putten. Wanneer deze zich in ons land zich enkele maanden wat minder laat zien, waarom zoeken we hem dan zelf niet op? Laad uw batterij weer helemaal op tijdens een heerlijke vakantie onder de winterse zon, zodat u ook de laatste koude wintermaanden in Nederland uit kunt zingen.

Featured: 

Unfeatured

Nieuwste artikelen

Populaire artikelen

Over vakantie-sfeer

Vakantie-sfeer is een door mij opgerichte blog die gaat over vakantie. Hier wil ik leuke vakantie-sites verzamelen, artikelen plaatsen en af en toe zelf wat vertellen over mijn vakantie-ervaringen.

Contact

Vragen, opmerkingen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

Online marketing door SeeMeOnline